Cunoști cât de hidratată este pielea ta?

Hidratare pentru pielea ta

Multe persoane se luptă cu problema pielii uscate, deshidratate, însă există mai multe lucruri pe care le poți face pentru a remedia acest lucru.

Chiar dacă pielea uscată este în mod sigur o afecțiune mai comună în anotimpurile mai reci, unii dintre noi suferă de ea, pe tot parcursul anului. Pentru a hidrata pielea uscată, este important să „sigilăm” în interior hidratarea naturală a corpului. Pare de necrezut, însă dacă pielea se usucă excesiv, ea poate dezvolta mici crăpături. În cazul în care ajung suficient de severe, crăpăturile și fisurile de la nivel epitelial, pot deveni un punct de intrare pentru microbi și bacterii, determinând diferite afecțiuni și infecții. Așadar, nu este vorba doar despre aspect. Menținerea hidratării pielii constituie un pas important în protejarea organismului.

Îți prezint în continuare câteva modalități eficiente de a conferi pielii tale un aspect proaspăt și tânăr.

 

Alege produsele corespunzătoare de curățare

În principiu, cu cât este mai delicat produsul de curățare, cu atât atacă mai puțin pielea. Caută produse de curățare formulate pentru pielea uscată. De regulă, acestea sunt mai bogate, mai cremoase și au textura unei loțiuni. Pot avea în compoziție aloe vera calmantă, un ingredient excelent pentru hidratarea pielii. Evită săpunurile clasice ce conțin detergenți și parfumuri puternice. Nu le utiliza pentru față și fii selectiv atunci când le folosești si pentru corp.

 

Sfat: Spală pielea doar cu apă caldă. O apă prea fierbinte îți poate usca tenul și mai tare. Limiteazăi, de asemenea, băile și dușurile la doar o durată de doar câteva minute. Cu cât faci mai mult timp baie, cu atât apare un risc mai mare ca pielea ta să devină uscată. Expunerea prelungită la apă, în special la apă fierbinte, poate extrage din piele grăsimea sa naturală. Fă, așadar, doar băi rapide și plăcute. Tamponează-ți pielea cu prosopul, nu freca. Aplică produse de hidratare pentru corp și față imediat ce te-ai uscat, cât pielea este încă umedă și deține cea mai mare capacitate de absorbție pentru produse hidratante. În acest fel vei „sigila” în interior atât apa, cât și grăsimile naturale ale pielii.

 

Hidratează-ți pielea din cap până în picioare

Pentru față, ia în considerare să adaugi în rutina ta de frumusețe ,un ser hidratant ce conține vitamine antioxidante. Continuă cu loțiunea de zi cu FPS pe timpul zilei și cu crema de noapte, după preferințe, seara. Aceste produse te pot ajuta să îți hidratezi tenul și să minimizezi apariția ridurilor fine. Pentru corp, aplică din abundență o loțiune de calitate, imediat după duș. Acordă atenție coatelor, genunchilor și a labelor picioarelor, deoarece aceste zone sunt deosebit de uscate. Amintește-ți să repeți acest proces ori de câte ori este necesar.

 

Investește într-un umidificator

Iarna, umidificatoarele sunt un „must” pentru persoanele cu pielea uscată, dar pot fi de ajutor pe tot parcursul anului. Un pulverizator de apă va duce beneficii pentru pielea ta. Dacă poți achiziționa unul care să acopere întreaga suprafață a locuinței tale, ar fi excelent. Dacă nu, ia-ți unul în dormitor pentru a obține un efect pozitiv asupra pielii, în timp ce te odihnești.

 

Sfat: Dacă nu ai un umidificator, păstrează un recipient cu apă fierbinte în camera pentru a produce același efect.

 

Fă un gomaj intens din cap până în picioare

O exfoliere intensă a pielii de pe față, corp și picioare te poate ajuta să îți menții nivelul de hidratare a pielii. Nu uita că un gomaj bine făcut, îndepărtează celulele moarte, lăsând la suprafața pielii, celule epiteliale noi și sănătoase, care sunt cel mai bine hidratate. Atunci când pielea este exfoliată, ea permite produselor de îngrijire, în special serurilor și cremelor hidratante, să se absoarbă mai rapid și mai eficient. Astfel, pentru a combate pielea uscată, fă un gomaj!

 

Hidratează-te din interior

Acesta este cel mai evident sfat pe care ți-l pot oferi. Menține nivelul de hidratare, consumând apă. Cafeaua și sucurile… nu se pun! Bea apă pentru a beneficia de o hidratare corespunzătoare.

Atunci când alegi produse de îngrijire pentru piele uscată, caută ingrediente precum aloe vera, soia, făină de ovăz, acid hialuronic și acizi grași esențiali care te pot ajuta să „sigilezi” hidratarea în interior. Folosește unt de shea, ulei de măsline, migdale, cocos și ulei de avocado. Toate sunt ingrediente naturale extraordinare ce pot oferi beneficii reale pentru pielea ta.

Este atât de simplu și de evident! Mici schimbări în programul tău zilnic pot înlătura semnele pielii uscate. Menține-ți pielea hidratată și protejată 24/7. Și nu uita, cea mai sănătoasă piele este și cea mai frumoasă.